Like Share

SOLARNI KOLEKTORI ZA GREJANJE - Solarni vakuumski kolektori 
SOLARNI KOLEKTORI ZA STRUJU - Solarni fotonaponski kolektori 
Solarna energija za grejanje i struju - Uvoz, prodaja opreme, cena 

SOLARNI KOLEKTORI - Solarni kolektori za grejanje,
 solarni kolektori za struju - Solarni vakuumski kolektori za grejanje vode / Solarni pv kolektori za proizvodnju struje,
 električna energija - Solarni fotonaponski kolektori / Solarna energija za grejanje i struju - Uvoz,
 prodaja opreme

 

SOLARNI KOLEKTORI - Solarni vakuumski kolektori sa vakuumskim cevima za solarno grejanje vode, kuće, bazena  SOLARNI KOLEKTORI - Solarni kolektori za grejanje,
 solarni kolektori za struju

Solarni kolektori za toplu vodu, PTV za porodične kuće, vikendice, ugostiteljske objekte, industriju i industrijske potrebe.
SOLARNI KOLEKTORI - PV fotonaponski moduli za struju / Proizvodnja struje, električne energije za kuće, vikendice, salaše, Off-Grid sistemi tj. svuda gde postoji potreba za autonomijom električne energije i On-Grid sistemi za proizvodnju i isporuku električne energije u elektrodistributivnu mrežu. Solarni kolektori, tj. prijemnici solarne energije, uzevši u obzir da nam Sunce istovremeno daje dve vrste energije, dele se u dve osnovne grupe, solarni kolektori vakuumski - termalni za grejanje - toplotnu energiju, i solarni kolektori - fotonaponski za struju - električnu enrgiju, u zavisnosti od vrste energije koju želimo da preuzmemo od sunčeve energije, primenjuju se odgovarajuće tehnologije, odnosno vrste solarnih kolektora sa pratećom opremom.

SOLARNI KOLEKTORI - Vakuumski  termani za grejanje - Toplotna energija 
Direktna konverzija sunčevog toplotnog zračenja u termalnu energiju

Za potrebe toplotne besplatne sunčeve energije, primenjuju se solarni kolektori termalni, čija je uloga da solarnu energiju tj. toplotno dejstvo sunčevog zračenja preuzme u termalnu - toplotnu energiju, odnosno reč je o direktnoj konverziji sunčevog toplotnog zračenja u toplotnu energiju. 

 


Solarni kolektori termalni se takođe dele u dva tipa, solarni kolektori, paneli pločastog panelnog izgleda i solarni kolektori sa vakuumskim cevima, tj. lančani skup vakuumskih cevi.

Tržište solarne tehnologije zahteva sve idealnija rešenja solarnih kolektora sa pronalaženjem što idealnijih rešenja u stepenu energetske efikasnosti i kod manje povoljnih uslova. Iz tog razloga, sa ciljem što višeg stepena energetske efikasnosti i iskorišćenosti solarne energije , konstruisan je solarni vakuumski cevni kolektor, pokazujući svoju nadmoćniju snagu tamo gde dosadašnji pločasti solarni kolektori gube svoju energetsku efikasnost.
Razlika između ova dva tipa se sastoji u energetskoj efikasnosti, solarni vakuumski kolektor s obzirom da se svaka apsorberska cev Heat-pipe nalazi u staklenoj vakuumskoj cevi sa troslojnim apsorpcionim slojevima, gde svaki sloj ima svoju visoku ulogu, direktna konverzija sunčevog zračenja je znatno brža i energetski efikasnija bez termalnih gubitaka i u lošim uslovima sunčevog zračenja ispod 0°C, gde pločasti kolektori gube svoju efikasnost i funkciju.
Za izgradnju solarnog sistema za grejanje - dogrevanje kuće, neophodan je solarni vakuumski kolektor a takodje, i ako je u pitanju solarni sistem za grejanje sanitarne vode, solarni vakuumski kolektori će doneti znatno više besplatne energije jer će funkcionisati i u teškim uslovima sunčevog zračenja u prelaznim periodima, izmedju jeseni i zime i izmedju zime proleća, i tokom zimskog perioda za vreme sunčanih dana. Solarni vakuumski kolektor je aktivan tokom cele godine.

 

SOLARNI KOLEKTORI - Fotonaponski za struju - Električna energija
Direktna konverzija sunčevog fotonskog zračenja u električnu energiju 

Za potrebe električne energije, primenjuju se solarni fotonaponski kolektori, takodje poznati pod nazivom solarni fotovoltni kolektori, solarni PV moduli, čija je uloga da solarnu fotonsku energiju preuzme u električnu energiju, odnosno reč je o direktnoj konverziji sunčevog fotonskog zračenja u električnu energiju.

 

Za potrebe električne energije, primenjuju se solarni fotonaponski kolektori, takodje poznati pod nazivom solarni fotovoltni kolektori, solarni PV moduli, čija je uloga da solarnu fotonsku energiju preuzme u električnu energiju, odnosno reč je o direktnoj konverziji sunčevog fotonskog zračenja u električnu energiju.

Solarni fotonaponski kolektori se dele u dva tipa, polikristalni i monokristalni, oba tipa su pločastog, panelnog izgleda. 

 

ŽELITE LI PRORAČUN SA IZVEŠTAJEM I CENOM ZA HIBRIDNI MULTI-FUNKCIONALNI SISTEM PREMA VAŠIM PODACIMA? 

SOLARNO GREJANJE / Solarno grejanje vode,
 kuće,
 grejanje sanitarne vode,
 proračun,
 cena - Toplotne pumpe,
 grejanje na toplotne pumpe vazduh voda,
 cena - Grejanje na solarnu energiju,
 solarno grejanje vode,
 kuce / Hibridni multi-funkcionalni sistemi za grejanje - Obnovljivi izvori energije,
 cena / Kalkulator - Konfigurator,
 proračun,
 cena - Solarni paneli - Solarni kolektori za grejanje kuće,
 sanitarne vode,
 bazena
 

TOPLOTNA PUMPA I SOLARNO GREJANJE - HIBRIDNI MULTI-FUNKCIONALNI SISTEMI / PRORAČUN - CENA  Solarni sistemi i toplotne pumpe,
 proračun,
 cena - Hibridni muti funkcionalni sistemi,
 solarni hibridni sistemi - Grejanje na toplotne pumpe,
 cena,
 grejanje kuće - Novo - KONFIGURATOR - Kalkulator / Grejanje na toplotne pumpe vazduh voda,
 cena / Specijalizovano preduzeće za obnovljive izvore energije / Koliko košta najekonomičnije grejanje - Energetski efikasno grejanje - Ekonomično grejanje - Toplotne pumpe - Cena / GREJANJE - GREJNI SISTEMI - Energetski efikasni sistemi - Grejanje - Hlađenje - Energetski efikasni grejni sistemi - Energetski efikasne kuće - Grejanje na toplotne pumpe i solarnu energiju / Specijalizovano preduzeće za toplotne pumpe i solarnu energiju - Obnovljivi izvori energije - Uniss Com Lab doo - Petrovac na Mlavi,
 Srbija

Zainteresovani ste da investirate i postavite hibridni multifunkcionalni i energetski efikasan sistem za grejanje kuće i sanitarne vode na toplotnu pumpu u sprezi sa solarnim vakuumskim termalnim sistemom, želite proračun sa cenom, kliknite na konfigurator i u nekoliko koraka unesite i čekirajte zahtevane podatke, za 24h dobićete izveštaj sa rešenjem Vašeg željenog sistema.

ODABERITE ŽELJENI SISTEM:
(1) Grejanje na toplotnu pumpu
(2) Solarni sistem za grejanje sanitarne vode
(3) Solarni sistem za ispomoć grejanju kuće i sanitarne vode
kao i hibridni multifunkcionalni sistemi:
(4) Toplotna pumpa i solarni sistem za sanitarnu vodu
(5) Toplotna pumpa i solarni sistem za ispomoć grejanju kuće i sanitarne vode, grejanje bazena ...

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA:
Koji je najbolji i najsigurniji izbor toplotne pumpe i solarnih kolektora sa energetski najefikasnijim rešenjem, koliki procenat energetske efikasnosti i uštede energije imamo sa predloženim sistemom?
Koji kapacitet toplotne pumpe i solarnog akumulatora toplote je potrebna za moju kuću na osnovu sistema grejanja koje već imamo/nemamo, na osnovu energetske efikasnosti kuće, energetske efikasnosti grejnog sistema i koja je cena?

Odgovor na ovo kompleksno pitanje na osnovu Vaših dostavljenih podataka, detaljno ćemo proračunati za Vas.
Rešenje za Vaš hibridni multifunkcionalni i energetski efikasan sistem koje sledi za 24h prilagođeno je upravo Vama na osnovu Vaših dostavljenih podataka.
Molimo za tačnost podataka bez propusta.

Naš sistem zapadnog poslovnog funkcionisanja, donešen i uveden pre više od 30 godina, profesionalno i kvalitetno.
Samo četiri koraka do Vašeg novog sistema. Pogledajte kako funcionišemo.

 

1: Unos podataka

2: Prijem izveštaja

3: Savetovanje i ugovaranje

4: Montaža sistema

Toplotne pumpe - Grejanje na toplotnu pumpu - Solarno grejanje,
 solarno grejanje vode - Cena - Konfigurator za unos podataka

Like Share